• Ušteda vode

  Potrošnja vode je velika stavka u brojnim poduzećima i ustanovama i želja nam je smanjiti te troškove na najmanju moguću mjeru. Značajno se smanjuje potrošnja vode kao i iznosi naknada vezanih za potrošnju. Isto tako, Rudan d.o.o. preuzima kompletnu brigu oko održavanja sustava.

  Više informacija

  Ušteda vode
 • Rudan d.o.o. u 2013. godini (video)

  U novom video prilogu saznajte više o realizaciji izgradnje prve pasivne poslovno-stambene zgrade u Istarskoj županiji koja će ubuduće biti poslovno-edukacijski centar naše tvrtke i mjesto gdje će se razvijati novi ESCO i AQUACONTROL projekti.

  Više o nama

 • Poslovi održavanja

  Dio poduzeća Rudan d.o.o. već godinama se uspješno bavi Facility Managementom (tzv. Hard Facility Management). Imamo ugovore s velikim turističkim grupacijama (lanci hotela i restorana), nizom privatnih poduzeća (svih veličina) kao i javnih ustanova (škole, bolnice, vrtići i dr.).

  Više informacija

  Ušteda vode
 • Aquacontrol

  Vodomjere u vašem poduzeću povezujemo s Aquacontrol uređajima koji registriraju i pohranjuju podatke o potrošnji vode iz sata u sat, 24h na dan. Podaci se putem signala mobilne telekomunikacije prenose do računala koje omogućava obradu i jednostavan prikaz podataka.

  Više informacija

  Aquacontrol
 • Kontrola otpadnih voda

  Optimalna rješenja za nadzor u odvodnji korištenjem uređaja za kontrolu otpadnih voda "Hydrovision". Pouzdano i neprekinuto mjerenje protoka u kanalima proizvoljnog oblika. Kako nema kontakta s vodom, mjerači ne zahtjevaju čišćenje i održavanje, a najčešće se koriste u nepročišćenim i sirovim otpadnim vodama.

  Više informacija

  Kontrola otpadnih voda

Aktual: ESCO model – idealno rješenje za smanjenje potrošnje vode

Prenašamo članak iz tjednika Aktual

Tvrtka Rudan d.o.o., zahvaljujući svojim revolucionarnim postignućima u sferi smanjenja potrošnje vode, posljednjih godina bilježi golem rast, te se kontinuirano nalazi na listi najbrže rastućih hrvatskih poduzeća. Ključna prednost Rudanovog poslovanja, osim izvrsnih rezultata koje postiže, je tvrtkin model poslovanja. Riječ je o vrsti ESCO modela koja klijentima omogućava da ostvare milijunske uštede bez ikakvog rizika i bez uložene kune. Naziv ESCO dolazi od engleskog naziva Energy Service Company, a faktički podrazumijeva poslovni model gdje tvrtka – partner ulaže vlastita sredstva, radnu snagu i tehnologiju, a naplaćuje se isključivo iz dijela ostvarene uštede. Kod nas je taj naziv malo dvojben jer se vodu ne smatra energentom, no ona to ipak jest, naročito u formi grijane vode ili pare. Radi se o poslovnom modelu u kojem tvrtka s vlastitom radnom snagom preuzima kompletnu brigu oko održavanja vodovodnog i hidrantskog sustava kroz određeni broj godina. Zauzvrat, za razliku od nekih sličnih kompanija, naplaćuje se isključivo iz dijela ostvarene uštede. Želja tvrtke Rudan jest da klijent od prvog dana osjeti efekt ostvarenih uštede. Pojednostavljeno rečeno, klijent bez uložene kune ostvaruje milijunsku godišnju uštedu vode, rješava se brige oko održavanja sustava te dobiva kompletno saniranu i nadziranu infrastrukturu.

Takav revolucionarni poslovni model dosad je privukao cijeli niz velikih i uglednih hrvatskih kompanija kao što su brodogradilišta Brodotrogir, Brodosplit, „Viktor Lenac“, BK Kraljevica, Luka Rijeka, TLM, ali i niz državnih institucija i javnih poduzeća, poput bolnica ili tvrtki iz sastava Hrvatskih željeznica. Iako u Rudanu tvrde kako uštede variraju od projekta do projekta, smatra se kako u pravilu postižu uštede vode između 40 i 90 posto.
Veliki dio vode se gubi i prije nego što stigne do krajnjeg potrošača, uglavnom zbog dotrajalog sustava i neracionalnog trošenja.

Upravo zbog toga, Rudan d.o.o. je razvio sustav nadzora i praćenja potrošnje u realnom vremenu pod nazivom Aquacontrol. Nedavno je tvrtka predstavila i iPhone aplikaciju “Svaka kap”, kao prvu hrvatsku, ali i svjetsku, aplikaciju razvijenu s ciljem uštede vode u kućanstvima ali i u poslovnim subjektima. Cilj aplikacije je izračun moguće uštede vode u odnosu na prosjek na mjesečnoj ili godišnjoj razini.

PDF verzija članka.

Tagovi: , ,