• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Dugogodišnja uspješna suradnja tvrtki Holcim d.o.o. i Rudan d.o.o.

Tvrtke Holcim d.o.o. i Rudan d.o.o. od 2009. godine provode projekt nadzora i uštede potrošnje vode na lokaciji tvornice cementa Koromačno. Više o projektu pročitajte u izvatku iz Holcimovog “Izvještaja o održivosti 2016.”.

“Tvrtka Rudan d.o.o. u tvrtki Holcim započela je u veljači 2009. s projektom uštede vode pružajući uslugu nadzora nad glavnim obračunskim brojilom. Krajem prvog kvartala 2012. projekt nadzora proširuje se na interna brojila čime je optimiziran sustav nadzora. Trenutno je u nadzoru ukupno 6 internih i 1 obračunsko brojilo. Sustav nadzora je omogućio planiranje preventivnih aktivnosti u svrhu optimizacije potrošnje vode kao i pravovremeno poduzimanje potrebnih aktivnosti kao što su sanacije kvarova. Promjena pristupu upravljanja aktivnostima rezulirala je znatnim smanjenjima potrošnje vode u odnosu na 2012. te ukupna ušteda do kraja 2015. iznosi 913.000 kuna. Iz navedenog možemo zaključiti kako se u Holcimu provodi savjesna potrošnja vode.”
Ivan Maresti, Voditelj Aquacontrol sustava za uštedu vode, Rudan d.o.o.

Holcim - članak