• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Što je ESCO

ESCO je poslovni model u kojem tvrtka, ulaže vlastita sredstva, radnu snagu i tehnologiju, a naplaćuje se isključivo iz dijela ostvarene uštede. Naziv ESCO dolazi od engleskog naziva Energy Service Company, a označava tvrtke koje pružaju cjelovite energetske usluge. Pored ESCO kompanija, na tržištu djeluju i kompanije specijalizirane za uštede vode, koje se nazivaju WASCO (Water Service Company).

Tvrtka Rudan d.o.o. modelom uštede po ESCO principu bavi se još od 2000.godine, te je kao takva prva uvela ESCO model uštede u RH.

ESCO model

ESCO_graf