• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

ESCO projekti

ESCO označava poslovni model po kojemu izvoditelj, u ovom slučaju Rudan d.o.o., potpuno samostalno financira projekt uštede vode, struje ili drugih energenata, a naplaćuje se isključivo iz dijela uštede koju ostvari za vrijeme trajanja projekta. Drugim riječima – klijent bez uložene kune ostvaruje milijunsku godišnju uštedu na računima za energente , rješava se brige oko održavanja sustava te dobiva kompletno saniranu infrastrukturu.

Rudan d.o.o. je vodeća tvrtka u Republici Hrvatskoj u području uštede vode prema ESCO modelu.

Prednosti ESCO projekata:

 • značajne uštede
 • nema troškova za klijenta
 • optimizirana energetska mreža po završetku projekta
 • ESCO tvrtka preuzima trošak saniranja, održavanja i investiranja

Kod ESCO projekata tvrtka Rudan d.o.o. preuzima kompletnu brigu oko funkcionalnosti sustava što znači da u potpunosti nestaju troškovi održavanja, troškovi djelatnika uposlenih na održavanju, troškovi usluga vanjskih firmi koje saniraju štete i sl.

Tvrtka Rudan se ističe svojim kapacitetima te jedina na hrvatskom tržištu nudi zaokružene ESCO projekte; od analize, planiranja i financiranja do provedbe i održavanja. ESCO projekte izvode isključivo naši djelatnici na terenu koji dugogodišnjim iskustvom i znanjem, osiguravaju najviši nivo usluge.

Prednost ESCO projekta je činjenica da tijekom svih faza projekta korisnik usluge surađuje samo s jednom tvrtkom, čime se u velikoj mjeri smanjuju troškovi projekata energetske učinkovitosti. Također, ESCO projekt obuhvaća sve energetske sustave na određenoj lokaciji, što omogućava optimalan izbor mjera s povoljnim odnosom investicija i ušteda.

Do sada je poduzeće Rudan d.o.o. svojim klijentima uštedjelo više od 400 milijuna kuna.

Cilj projekta je smanjenje troškova za energiju i održavanje, gdje se ugradnjom učinkovitije opreme i optimiziranjem energetskih sustava osigurava otplata investicije kroz postizanje ušteda u određenom razdoblju, prema dogovoru korisnika i ESCO tvrtke.Po otplati investicije, tvrtka partner – Rudan d.o.o. izlazi iz projekta te ostavlja sve pogodnosti projekta klijentu.

Upravljanje energijom za veće partnere podrazumijeva nadzor i upravljanje energetskim sustavima, on-line monitoring potrošnje energije te uštede kroz modifikaciju energetskih sustava.

Naši djelatnici su garancija kvalitete!

Preuzmite PDF brošuru.