• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Glas Istre: Žminjska tvrtka korisnicima uštedila 320 milijuna kuna

U protekle dvije godine razvijamo i projekt uštede vode u bolnicama koje su u državnom vlasništvu. Samo s tim projektom Ministarstvo zdravstva uštedjelo bi godišnje više od 30 milijuna kuna na računima za vodu…

Prošlog su tjedna tvrtke HŽ-Infrastruktura iz Zagreba i Rudan iz Žminja sklopile ugovor o sanaciji, održavanju i nadzoru vodovodne mreže i instalacija na glavnom i ranžirnom kolodvoru u Zagrebu i glavnom kolodvoru u Rijeci.

Riječ je o ugovoru sastavljenom po ESCO modelu, čime će HŽ-Infrastruktura uštedjeti značajan novac te dobiti saniranu vodovodnu infrastrukturu bez ulaganja vlastitih sredstava. Ukupna godišnja ušteda, samo na računima za vodu, iznosit će oko sedam milijuna kuna, odnosno tijekom trajanja ugovora Rudan će uštediti oko 100 milijuna kuna državnom proračunu.

Pročitajte članak u cijelosti (PDF dokument)

Tagovi: , ,