• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Graciano Rudan dobitnik CROMA nagrade za najuspješnije vođen poduzetnički pothvat

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika Croma uručilo je na svečanosti u sklopu 19. susreta CROMA-e nagrade menadžerima i poduzetnicima za 2009. godinu. Nagrade je dobilo 14 menadžera u 9 ravnopravnih kategorija.

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika Croma uručilo je na svečanosti u sklopu 19. susreta CROMA-e nagrade menadžerima i poduzetnicima za 2009. godinu. Nagrade je dobilo 14 menadžera u 9 ravnopravnih kategorija.

Dobitnici nagrade Crome za životno djelo su Ljerka Puljić, starija potpredsjednica Agrokora, i Đuro Horvat, osnivač i generalni direktor Tehnixa, a menadžeri godine u kategoriji velikih poduzeća su predsjednik uprave Saponije Osijek Damir Skender i predsjednik uprave Boxmark Leathera iz Trnovca Bartolovečkog Igor Greblički.

Nagradu za poduzetnicu godine dobila je Bernarda Cecelja, osnivačica i direktorica tvrtke Bernarda. U kategoriji srednjih trgovačkih društava ovogodišnju Crominu nagradu za menadžera godine dobili su predsjednik uprave tvrtke Vulkan-nova iz Rijeke Rajko Vukelić te predsjednik uprave B.net-a Hrvatska Adrian Josip Ježina.

Radisav Drljević, direktor tvrtke TTO Thermotechnic Dražice, i Nikola Nemčević, osnivači direktor tvrtke Jan-spider Pitomača, dobitnici su u kategoriji malih poduzeća.

Predsjednik uprave tvrtke Imperial Rab Vlado Miš dobitnik je nagrade za menadžera godine u kategoriji javnih poduzeća, a nagrada za menadžere godine u inozemnim poduzećima dobili su čelnici tvrtke OMCO Croatia Hum na Sutli Darko Ranogajec te tvrtke LTH – Metalni lijev Benkovac Željko Uzelac.

Nagradu za mladu menadžericu dobila je suosnivačica i direktorica tvrtke Pavletić Rijeka Vesna Pavletić, a za najuspješnije vođen poduzetnički pothvat Croma je nagradila Graciana Rudana, osnivača i direktora tvrtke Rudan Žminj.

Izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića, njegov savjetnik za gospodarstvo Boris Cota, ocijenio je sudjelujući na dodjeli priznanja da jedino nove investicije mogu potaknuti gospodarski rast. Bez njih, Hrvatskoj prijeti dugo razdoblje niskih stopa rasta, smatra on.

Hrvatska, kaže Cota, treba podići apsorpcijsku sposobnost prihvaćanja sredstava iz fondova EU-a, povećati konkurentnost, produktivnost i proizvodnost rada i težiti fleksibilizaciji radnog zakonodavstva vodeći istovremeno računa o sigurnosti zaposlenih. (Hina)

Tagovi: , , , ,