• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

iOS aplikacija “Svaka kap”

Donosimo vam jednostavnu i korisnu aplikaciju s kojom možete racionalizirati potrošnju vode uz pomoć svog iOS uređaja.

Potrošnja vode je velika stavka u brojnim poduzećima, ustanovama i kućanstvima, a naša želja je smanjiti te troškove na najmanju moguću mjeru.

Zbog nas samih i naših budućih generacija, moramo znati cijeniti svaku kap vode.

Kako racionalizirati potrošnju vode?

Ova aplikacija je prvi korak u uštedi vode a time i očuvanju jednog od naših najdragocjenijih prirodnog resursa. Uz pomoć ove aplikacije, korisnik/potrošač može usporediti ukupnu realnu (vlastitu) potrošnju vode na vlastitom mjernom mjestu (u kunama ili kubicima) sa prosječnom potrošnjom vode. Cilj aplikacije je izračun moguće (potrebne) uštede vode u odnosu na prosjek (na mjesečnoj ili godišnjoj razini) te povećati svijest o nužnosti racionalne upotrebe vode.

Svaka kap je bitna!

Ključne značajke aplikacije:

 • Kalkulator potrošnje i uštede – izračunava potrošnju (količinsku i cjenovnu) vode za više tipova objekata i njegovog broja korisnika na mjesečnoj i godišnjoj bazi te moguću uštedu
 • Simulacija protoka vode – vizualan prikaz protoka vode kroz prosječnu slavinu te izračun cijene i količine potrošene vode pri proizvoljno odabranom protoku.
 • Koliko vode trošimo?
 • Podjela putem Facebooka i Twittera.
Tekst za medije možete pronaći na sljedećoj stranici.

 

Tagovi: , , ,