• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

MARKETING I PRODAJA U PRAKSI – STUDENTI FAKULTETA EKONOMIJE I TURIZMA POSJETILI TVRTKU RUDAN U ŽMINJU

30-ak studenata fakulteta ekonomije i turizma „Dr.Mijo Mirković“ u Puli, u pratnji profesora Erika Ružića, posjetilo je tvrtku Rudan, započevši tako suradnju dviju institucija.

Priliku za obilazak prve pasivne poslovne zgrade u Hrvatskoj i upoznavanje s radom tvrtke Rudan dobili su studenti 4. i 5. godine diplomskog studija, smjer marketing a koji slušaju kolegije „Management prodaje“ i „Interni marketing“.

Studenti su ovaj stručni posjet započeli obilaskom zgrade gdje su upoznali najnovije tehnologije i rješenja u području energetske učinkovitosti, koja je i glavna djelatnost tvrtke Rudan. Nakon obilaska i podjele promotivnog materijala tvrtke uslijedilo je uvodno predavanje koje je održao Damir Grgorović, izvršni direktor tvrtke Rudan, predstavivši pritom, među ostalim, razvojni put tvrtke, glavna područja djelovanja i izdvojene referentne projekte.

U nastavku je Margareta Kocijančić iz odjela prodaje studente upoznala sa organizacijskom strukturom odjela prodaje, praksama istraživanja tržišta, marketinga i vođenja prodajnih procesa. Studenti su imali priliku čuti na konkretnim primjerima sa kojim se  situacijama, izazovima i prilikama djelatnici u prodaji moraju nositi te koje su vještine i znanja ključni za uspješno zaključivanje posla. U ovoj točki se prezentacija nadovezala na temu upravljanja ljudskim potencijalima.

Zaključno je studentima prezentirano kakve djelatnike tvrtka Rudan traži, ali i koje su ključne vještine koje se danas traže na tržištu rada. Naglašeno je kako je obrazovanje i cjeloživotno usavršavanje nužno za napredak u poslovnim procesima, a da su upravo mladi djelatnici ti koji svojom inovativnošću i znatiželjom pokreću promjene.

Predstavnici Rudana su naglasili da tvrtka djeluje na izrazito kompetitivnom tržištu energetske učinkovitosti, gdje se nove tehnologije i rješenja razvijaju na dnevnoj bazi, stoga su upravo djelatnici najvažnija karika u koju se konstantno ulaže. Mogućnost interakcije i razmjene ideja sa studentima koji su puni energije i znanja u tvrtki Rudan su prepoznali kao odličnu priliku te će svakako i dalje razvijati suradnju sa fakultetom ekonomije i turizma.

Studenti su za vrijeme trajanja cijelog predavanja aktivno sudjelovali i postavljali pitanja, a na kraju su i sami dobili projektne zadatke u kojima imaju priliku prezentirati svoje vještine. Obje strane se nadaju da će tvrtka Rudan i dalje ostvarivati dobre poslovne rezultate te otvarati nova radna mjesta na kojima će imati priliku zapošljavati se i studenti sa pulskog sveučilišta.

 

 

Tagovi: , ,