• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Međunarodni projekt SINERGIA – prvi newsletter

Projekt SINGERIA promovira transfer tehnologije u poljoprivredno-prehrambenim malim i srednjim tvrtkama u 7 regija Mediterana, i to u odabranim vrlo reprezentativnim poljoprivredno-prehrambenim grupama, putem inovativnih procesa za poboljšanje energetske učinkovitosti sa široko primjenjvim rješenjima i prelazak na obnovljive izvore energije te na zeleni proizvodni lanac. SINERGIA donosi konkretne tehnološke opcije za poboljšanje energetske učinkovitosti u 70 pilot projekata u malim i srednjim tvrtkama, s velikim potencijalom replikacije, a u svrhu jačanja konkurentnosti i održivog upravljanja resursima u poljoprivredno-prehrambenoj industriji na mediteranu.

PRILOG: Međunarodni projekt SINERGIA – prvi newsletter