• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO Adriatic 2014

Tvrtka Rudan d.o.o. prisustvovala je na ovogodišnjem međunarodnom sajmu REXPO Adriatic 2014 organiziran pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.

Članak prenosimo s portala Rexpo.hr.

 

Rudan_rexpo_2014_smaller

Ovogodišnji sajam REXPO najuspješniji dosad

Više od 1.200 prijavljenih sudionika, 40-ak izlagača, 15 panel-rasprava s više od 70 panelista, 30-ak domaćih i stranih investitora te brojni održani sastanci i ostvareni kontakti rezultat su ovogodišnjeg međunarodnog sajma investicijskih projekata REXPO Adriatic 2014., najuspješnijeg dosad, održanog 11. i 12. studenog u Zagrebu. Sajam su svojim posjetom i sudjelovanjem podržali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek, veleposlanici i članovi diplomatskog zbora te drugi visoki uzvanici.

„Mnogi su me pitali ima li smisla organizirati investicijski sajam u Hrvatskoj, a ovogodišnje izdanje sajma REXPO daje potvrdan odgovor na to pitanje. U razgovorima s izlagačima i u komentarima sudionika tijekom ovih dvaju dana čulo se kako će kontakti ostvareni na sajmu rezultirati i konkretnim poslovnim susretima i razgovorima o mogućnostima suradnje. Zahvaljujem svima onima koji su nas podržali od samog početka i pomogli nam da sajam REXPO postane ovako značajan poslovan događaj u Hrvatskoj i regiji“, izjavio je Oliver Kumrić, partner i osnivač sajma REXPO Adriatic.

U okviru REXPO Foruma na panel-raspravama održani su zanimljivi razgovori predstavnika vlasti, poduzetnika te domaćih i stranih stručnjaka. Razgovaralo se o novostima u području korištenja sredstava iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije, realizaciji i razvijanju investicija u regiji, iskustvima i očekivanjima stranih investitora u našoj i zemljama regije, pozitivnim primjerima ulaganja u Hrvatskoj te financijskim aspektima investicija. Panelisti su govorili i o energetskoj učinkovitosti, s naglascima na model ESCo i standarde LEED i BREEAM, o Programu „Sava“, investicijama u marine Jadrana te prednostima javno-privatnih partnerstava.

Među raspravama posebno se istaknulo nekoliko panela, kao što su panel „Investicijski potencijali prometne infrastrukture u Hrvatskoj“, posvećen ključnim projektima u prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske, panel „Poboljšanje investicijskog okruženja – britanski recept“, na kojem su prepoznati ključni problemi u Hrvatskoj koji utječu na razvoj i mogućnosti ulaganja, te panel „Javno-privatno partnerstvo – dobitna kombinacija kao model s rezultatom“ koji je stavio naglasak na prednosti i potencijale suradnje javnog i privatnog sektora. Sudionici su imali prilike čuti i iskustva i očekivanja stranih investitora u Hrvatskoj i regiji u području razvijanja i realizacije ulaganja, o čemu su govorili Hugh Larratt-Smith (Trimingham), Roger Hassanov (AAB fond), Dennis Zovko (Importanne jtd, Kanada), Jan Aasmoen (PPK Nekretnine, Norveška) i Tom Novak (X Worldwide, LLC – Mundoaka ST. Food, SAD).

Drugi dan sajma započeo je 8. Međunarodnim franšiznim forumom, na kojem su posjetitelji imali prilike poslušati izlaganja franšiznih stručnjaka iz cijele regije i direktora poznatih hrvatskih i stranih franšiznih brendova kao što su Surf ‘n’ fries, bio&bio, Redoc point, Putovanja za dvoje, Refan, Naturhouse, Economic Vitez i Pek-Snack. Razgovaralo se o tome kako uspješan poslovni model transformirati u franšizu te kako pokrenuti uspješnu franšiznu priču i zainteresirati potencijalne partnere. Za poduzetnike su bile organizirane i besplatne radionice i poslovna savjetovanja s poznatim hrvatskim konzultantima za malo poduzetništvo i franšizno poslovanje.

U okviru REXPO Hospitality daya, posvećenog sektoru HTL (hotels, tourism, leisure), održana su tri tematska panela na kojima se pričalo o potencijalima Jadranske regije za hotelska ulaganja, brownfield hotelskim investicijama i aspektima privatizacije turističkih tvrtki u državom vlasništvu te isplativosti razvojnih projekata sezonskih resort hotela. Dodijeljena je i nagrada REXPO Adriatic 2014 New Hotel Award za najbolji novootvoreni hotel u regiji u 2014. godini, koju je osvojio Regent Porto Montenegro.

REXPO Adriatic 2014. organizirao se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.

Tagovi: , ,