• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Newsletter lipanj 2013.

Tvrtki Rudan d.o.o. po treći puta dodijeljena zlatna plaketa – najuspješnije malo trgovačko društvo u 2012. g. u županiji Istarskoj

Dana 27. lipnja 2013. godine u Novigradu na sjednici gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Pula ispred tvrtke Rudan d.o.o. bili su nazočni Graciano Rudan, direktor i Damir Grgorović, izvršni direktor. Tom su prilikom Valter Flego, župan Istarske županije i Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-ŽK Pula uručili direktoru tvrtke priznanje HGK – Županijske komore Pula „zlatnu plaketu za najuspješnije trgovačko društvo u županiji u 2012. g. u kategoriji malih trgovačkih društava“. Ovo je tvrtki već treće takvo priznanje kao i one za poslovnu 2005. i 2009. godinu.Time se zasigurno s pokrićem može svrstati u red stabilnih, uspješnih i perspektivnih društava.

Prilika je to za istaknuti referentnu listu, među kojima su i brojni poznati hrvatski brendovi npr. klijenti iz turističkog sektora: Istraturist, Valamar Riviera, Maistra, Plava Laguna, Laguna Novigrad i dr., zatim trgovački lanci: Bauhaus, Billa, Metro, Konzum, Kaufland, prehrambena industrija: Podravka, Frank, Coca-Cola i dr. te razne javne ustanove, vodovodi, obrazovne institucije, muzeji, brodogradilišta, bolnice i drugi poslovni subjekti. Svakako je za izdvojiti višegodišnju uspješnu suradnju sa UNDP Hrvatska u realizaciji UN-ovog projekta za poticanje energetske učinkovitosti u javnom sektoru.

Slijedeći svoju viziju, primjenom novih tehnologija, tvrtka je nedavno u Žminju izgradila prvu pasivnu poslovnu zgradu u Republici Hrvatskoj koja je klasificirana u energetski razred A+ (pasivna zgrada) sa potrošnjom manjom od 15 kWh po m2 godišnje. Radi se o tzv. „pametnoj zgradi“ koju jedinstvenom čini ventilirana fasada, automatska regulacija i upravljanje termotehničkim sustavima, maksimalna iskoristivost obnovljivih izvora energije, najučinkovitija rasvjeta, zatim potrošnja kupljene vode od svega 2m3 mjesečno i dr., a čime su ostvareni postavljeni ciljevi za minimalnom potrošnjom energenata, u skladu s načelom poslovanja tvrtke – energetskom učinkovitosti. Svečano otvaranje poslovne zgrade planirano je nakon završetka opremanja, testiranja i optimalizacije ugrađenih sustava u mjesecu listopadu.

Namjera je tvrtke da svojim primjerom doprinese razvoju društvene svijesti o potrebi učinkovitog gospodarenja energijom, očuvanju okoliša i brigom za naše okruženje. Tvrtka stalno ulaže u jačanje ljudskih potencijala kao i stvaranju boljih radnih uvjeta. Poticanje inovativnosti te ulaganje u istraživanje i razvoj osigurali su tvrtki da ove godine proširi ponudu usluga u ESCO modelu uštede i daljinskom nadzoru potrošnje svih energenata, te su uspješno razvijeni svi kapaciteti za učinkovito upravljanje svim energentima u raznim poslovnim subjektima. Tako tvrtka svojim klijentima u partnerskom odnosu nudi ostvarivanje znatne financijske uštede, pa time doprinosi i njihovom poslovnom uspjehu.

Dodjeli priznanja neposredno je prethodila prezentacija promotivnog video snimka kojeg možete pregledati klikom ovdje.
Članak u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

Tagovi: , ,