• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Newsletter studeni 2012.

ESCO PROJEKT – PODRAVKA d.d.


Racionalna potrošnja vode za vodeću hrvatsku kompaniju
Vodeća hrvatska tvrtka u domeni proizvodnje prehrambenih proizvoda prepoznala je naše ESCO rješenje za uštedu u troškovima vode, te smo preuzeli obvezu smanjenja troškova energenata kroz višegodišnji ugovor o poslovnoj suradnji. ESCO rješenje za subjekte iz prehrambene industrije izuzetno je važno s obzirom da režijski troškovi imaju trend povećanja, dok je konkurencija na tržištu sve veća i jača, pa smanjenje troškova vode i ostalih energenata prvenstveno unaprjeđuje konkurentnost i profitabilnost navedenih kompanija.

AQ-300: INOVATIVNO RJEŠENJE ZA UNAPRJEĐENJE USLUGE AQUACONTROL


U sklopu usluge sustava daljinskog nadzora potrošnje vode Aquacontrol, uveli smo inovativno i visokokvalitetno rješenje za mjerenje, logiranje i prijenos podataka, AQ-300. Radi se o GPRS telemetrijskom modulu napajanom baterijom s funkcijom štednje baterijskog napajanja, koji se vrlo jednostavno konfigurira i integrira sa sustavima za prikupljanje i obradu podataka. Jednostavnog je i kompaktnog dizajna u plastičnom kućištu s IP-67 zaštitom. Uređaj pruža veliku pouzdanost u slanju podataka te pomaže u smanjenju potrošnje energije i troškova slanja.

RUDAN ULAŽE U LJUDSKE POTENCIJALE

Naš stručni tim osnažen je s novim stručnim kadrovima. Od jeseni pridružili su nam se Damir Grgorović (izvršni direktor), Igor Vranić (asistent tehničke primjene za vodoopskrbne sustave), Miroslav Matković (tehničko komercijalni predstavnik), Damir Slavčić (tehnička podrška za Aquacontrol sustav) i Andrea Klanjac (ICT).
Kontinuirano ulaganje u ljudske potencijale, edukaciju i razvoj stručnih kadrova jedna je od strateških zadaća naše tvrtke, kako bi unaprjedili kvalitetu naših usluga, te odgovorili i na najzahtjevnije upite naših klijenata. Također smo proširili suradnju s nekoliko fakulteta na temu izvođenja stručne prakse u našoj tvrtki, a useljenjem u naš novi poslovno-edukacijski centar iduće godine, stvoriti ćemo uvjete i za veći broj stručnih edukacija iz domene energetske učinkovitosti i vodnog gospodarstva.

U prilogu newsletter za studeni 2012. u PDFu.

Tagovi: , , , ,