• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

O ESCO modelu i energetskim obnovama na sajmu REXPO

Rudan je sudjelovao na panel diskusiji o održivoj gradnji i energetskoj učinkovitosti u organizaciji Hrvatskog Savjeta za zelenu gradnju

Naš Izvršni direktor g. Damir Grgorović bio je sudionik panek diskusije na temu zelene i održive gradnje, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na sajmu REXPO u Zagrebu. Domaćica i moderatorica panela bila je gđa. Snježana Turalija, izvršna direktorica Hrvatskog Savjeta za zelenu gradnju. Na panelu su sudjelovali i predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Europske banke za obnovu i razvoj, Programa Sava, Energetskog instituta Hrvoje Požar te tvrtke Rudan.

Predstavljanje našeg direktora prenosimo sa portala 24 sata:

Damir Grgorović, izvršni direktor Rudana već godinama radi na energetski efikasnoj gradnji, a kada je Vlada donijela plan o ESCO financiranju, počeli su se pripremati za takve projekte, a tako i proveli prvi projekt. Obnovili su do sada dvije bolnice – jednu u Splitu i jednu u Karlovcu dok se istovremeno u njima odvijao normalan poslovni „bolnički“ proces. Povećana je kvaliteta, obveze prema suradnicima su realizirane na vrijeme, ušteda je velika, a uložena sredstva vraćaju uštedom na energentima. Ekipirali su se tijekom 15 godina rada u energetskoj učinkovitosti, a fokus je na uštedi klijentima na svim razinama. Kaže kako je ESCO do sada najbolji model jer je fokus na investicijama, a ne troškovima.

http://www.24sata.hr/tech/rexpo-2016-sredstva-za-odrzivu-gradnju-su-osigurana-501506

Tagovi: , , , , ,