• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Posjeta delegacije konzorcija Rockwool International na čelu sa CEO-om grupacije g. Jensom Birgerssonom

Dana 21.8.2017., imali smo čast da nas posjeti visoka delegacija konzorcija Rockwool International na čelu sa CEO-om grupacije g. Jensom Birgerssonom, a u pratnji 17 članova uprave i direktora Rockwoolovih tvornica koje se nalaze diljem Europe. U ime tvrtke Rudan, delegaciju je primio član uprave tvrtke Rudan g. Danijel Benčić koji je naglasio kako tvrtke Rudan i Rockwool uspješno surađuju već duži niz godina ali i gaje dobrosusjedske odnose.

Cijenjenoj delegaciji predstavili smo naše sjedište, prvu pasivnu poslovnu zgradu u Hrvatskoj, koja ih se jako dojmila. Najviše su ih zanimala tehnička riješenja u zgradi, a o kojima su imali i brojna zanimljiva pitanja, što nam je još jedan dokaz da je ideja poslovne zgrade kao reprezentativnog centra kompetencija i znanja tvrtke Rudan uvelike zaživjela.

Također, predstavili smo im cjelokupan rad i projekte kojima se tvrtka bavi, čime su također bili veoma impresionirani te se prezentacija razvila u veoma zanimljivu diskusiju koja otvara mogućnost suradnje na europskoj razini. Naravno, kao najzanimljiviju temu možemo izdvojiti projekte cjelovite energetske obnove koje tvrtka Rudan uspješno provodi te u svojim projektima koristi kamenu vunu kao toplinsku izolaciju za sprječavanje gubitaka toplinske energije. Još jedna zanimljiva tema je i ESCO model provođenja projekata koje tvrtka Rudan uspješno realizira još od 2000. godine a koji je veoma interesantan iz razloga što daje benefite odmah a ne zahtjeva dodatna proračunska izdvajanja javnih institucija. U vrlo ugodnoj i produktivnoj atmosferi ojačali smo naše dobre odnose i otvorili mogućnost daljnje suradnje i razvoja u okvirima europskog tržišta.

Naravno, predstavili smo i naš Žminj te smo tom prilikom dragim gostima uručili i prigodne poklone; istarske kažune, knjižicu o Žminjskim znamenostima te razglednice, a što smo priredili uz pomoć TZ Žminj kojima se ovim putem i zahvaljujemo. Kako smo se pripremili za posjetu možete vidjeti i na slikama.

DSCN7019
DSCN7005

DSCN7002

DSCN7000

DSCN6995

DSCN7015DSCN7012

Tagovi: , , , ,