• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Posjeta OŠ Žminj i upoznavanje s načelima pasivne gradnje

IV. razred osnovne škole Žminj, na inicijativu učiteljice Eni Zohil, posjetio je danas tvrtku Rudan u prvoj pasivnoj poslovnoj zgradi u Hrvatskoj.

Kako se škola nalazi u neposrednoj blizini zgrade tvrtke Rudan, učenici su već bili dobro upoznati sa vanjskim karakteristikama zgrade, te su sa velikim zanimanjem i razumijevanjem doznali koje su to bitne karakteristike koje su nužne za pasivnu gradnju i koji se sve energetski procesi događaju unutar zgrade.

Učenicima je održana kratka prezentacija sa podacima o implementiranim rješenjima u zgradi kao što su samoventilirajuća fasada, solarni kolektori, fotonaponska elektrana, ventilacijski sustav, sustav upravljanje „pametna kuća“… Nakon same prezentacije učenici su obišli zgradu, upoznali se sa radom inženjera, pogledali kotlovnicu te dobili i diplome za iskazano znanje o energetskoj učinkovitosti.

Tvrtka Rudan i OŠ Žminj će i nadalje poticati i razvijati dugogodišnju suradnju.

 

Tagovi: , , , ,