• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Predstavljanje tvrtke Rudan d.o.o. na stručnom – poslovnom skupu “Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji”


Stručno-poslovni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji 2013” , održan je u Vodicama u terminu od 6. do 10. studenog 2013., te je naša tvrtka tradicionalno već četvrtu godinu za redom nastupila na predmetnom skupu, koji predstavlja centralno godišnje okupljanje stručnjaka iz područja vodnog gospodarstva, odnosno komunalnog sektora koji djeluje u domeni vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Broj inozemnih tvrtki svake godine raste, a posebno nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Na skupu su predstavljena vrijedna iskustva stranih izlagača, posebno u segmentima financiranja projekata od strane europskih fondova.

Predstavljanje zajedničkog projekta tvrtke Rudan i Vodovoda Labin

Smanjenje gubitaka vode već je više godina jedno od najvažnijih pitanja u vodoopskrbi pa tako i na ovom stručno poslovnom skupu. Tvrka Rudan već četvrtu godinu zaredom sudjeluje na skupu. Naš djelatnik mag. ing. Paolo Zović predstavio je stručni rad naslova “Rješenja za otkrivanje i smanjenje gubitaka u vodoopskrbnim sustavima uz niska ulaganja – primjena projekta u Vodovodu Labin d.o.o.”. U radu su prikazana iskustva na projektu smanjenja gubitaka koji se uspješno provodi u Vodovodu Labin, te mogućnosti provođenja projekta na sve zainteresirane vodovode, bez obzira na veličinu i starost mreže. Najvažnija značajka predstavljenoga projekta jest mogućnost financiranja iz tekućeg poslovanja uz ostvarivanje značajnih ušteda. Rad je izrađen u suradnji s ing. Igorom Miletom iz Vodovoda Labin. Vrijedna iskustva tvrtke Rudan u smanjenju gubitaka vode privukla su interes velikog broja sudionika skupa.

Zahvala posjetiteljima

Zahvaljujemo svim predavačima na skupu, koji su izložili svoja vrijedna iskustva u području vodnog gospodarstva te velikom broju posjetitelja, koji ovaj skup čine vodećim događajem u segmentu vodoopskrbe i odvodnje u ovom dijelu Europe. Posebno bi se zahvalili svim sudionicima koji su iskazali interes za predstavljeni rad.

Tagovi: , , ,