• Ušteda vode

  Potrošnja vode je velika stavka u brojnim poduzećima i ustanovama i želja nam je smanjiti te troškove na najmanju moguću mjeru. Značajno se smanjuje potrošnja vode kao i iznosi naknada vezanih za potrošnju. Isto tako, Rudan d.o.o. preuzima kompletnu brigu oko održavanja sustava.

  Više informacija

  Ušteda vode
 • Rudan d.o.o. u 2013. godini (video)

  U novom video prilogu saznajte više o realizaciji izgradnje prve pasivne poslovno-stambene zgrade u Istarskoj županiji koja će ubuduće biti poslovno-edukacijski centar naše tvrtke i mjesto gdje će se razvijati novi ESCO i AQUACONTROL projekti.

  Više o nama

 • Poslovi održavanja

  Dio poduzeća Rudan d.o.o. već godinama se uspješno bavi Facility Managementom (tzv. Hard Facility Management). Imamo ugovore s velikim turističkim grupacijama (lanci hotela i restorana), nizom privatnih poduzeća (svih veličina) kao i javnih ustanova (škole, bolnice, vrtići i dr.).

  Više informacija

  Ušteda vode
 • Aquacontrol

  Vodomjere u vašem poduzeću povezujemo s Aquacontrol uređajima koji registriraju i pohranjuju podatke o potrošnji vode iz sata u sat, 24h na dan. Podaci se putem signala mobilne telekomunikacije prenose do računala koje omogućava obradu i jednostavan prikaz podataka.

  Više informacija

  Aquacontrol
 • Kontrola otpadnih voda

  Optimalna rješenja za nadzor u odvodnji korištenjem uređaja za kontrolu otpadnih voda "Hydrovision". Pouzdano i neprekinuto mjerenje protoka u kanalima proizvoljnog oblika. Kako nema kontakta s vodom, mjerači ne zahtjevaju čišćenje i održavanje, a najčešće se koriste u nepročišćenim i sirovim otpadnim vodama.

  Više informacija

  Kontrola otpadnih voda

Primopredaja sustava za tretman tople sanitarne vode

Tvrtka Rudan d.o.o. izvršila je primopredaju troje sustava za tretman tople sanitarne vode. Naručitelj, tvrtka Istraturist d.o.o. dobila je tako sustav koji štiti hidrauličku mrežu od naslaga kamenca i korozije, te sanira vodovodnu instalaciju. Istovremeno sustav eliminira biofilm, bakterijske nakupine i biološke formacije uključivo Legionellu Pneumophillu i ferobakteriju.

Rad sustava

Sredstva za tretman tople sanitarne vode ubrizgavaju se u hidrauličku mrežu pomoću preciznih dozirnih pumpi. Dozirne pumpe rade u impulsnom režimu, a doziranje se vrši na temelju podataka dobivenih sa senzora protoka sanitarne vode.Sustav je u cjelini automatiziran, što znači da samostalno obavlja sve nužne radnje za ispravan tretman sanitarne vode. Jedina je briga korisnika da nadopuni spremnike sredstvima za tretman sanitarne vode, na što ga upozoravaju alarmi pobuđeni senzorima niskog nivoa.

Zaštita od legionele

Zakonski odredbe vezane za legionelu propisuju termički tretman sanitarne vode, odnosno grijanje vode na temperaturi većoj od 60 °C. Grijanje vode troši znatne energetske resurse, te istovremeno pospješuju nastajanje naslaga kamenca u hidrauličkoj mreži. Ugradnjom sustava za tretman tople sanitarne vode stvoreni su tehnički preduvjeti za eliminaciju potrebe grijanja vode na 60 °C.

  

Tagovi: , , , , , , , , ,