• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Primopredaja sustava za tretman tople sanitarne vode

Tvrtka Rudan d.o.o. izvršila je primopredaju troje sustava za tretman tople sanitarne vode. Naručitelj, tvrtka Istraturist d.o.o. dobila je tako sustav koji štiti hidrauličku mrežu od naslaga kamenca i korozije, te sanira vodovodnu instalaciju. Istovremeno sustav eliminira biofilm, bakterijske nakupine i biološke formacije uključivo Legionellu Pneumophillu i ferobakteriju.

Rad sustava

Sredstva za tretman tople sanitarne vode ubrizgavaju se u hidrauličku mrežu pomoću preciznih dozirnih pumpi. Dozirne pumpe rade u impulsnom režimu, a doziranje se vrši na temelju podataka dobivenih sa senzora protoka sanitarne vode.Sustav je u cjelini automatiziran, što znači da samostalno obavlja sve nužne radnje za ispravan tretman sanitarne vode. Jedina je briga korisnika da nadopuni spremnike sredstvima za tretman sanitarne vode, na što ga upozoravaju alarmi pobuđeni senzorima niskog nivoa.

Zaštita od legionele

Zakonski odredbe vezane za legionelu propisuju termički tretman sanitarne vode, odnosno grijanje vode na temperaturi većoj od 60 °C. Grijanje vode troši znatne energetske resurse, te istovremeno pospješuju nastajanje naslaga kamenca u hidrauličkoj mreži. Ugradnjom sustava za tretman tople sanitarne vode stvoreni su tehnički preduvjeti za eliminaciju potrebe grijanja vode na 60 °C.

  

Tagovi: , , , , , , , , ,