• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Projekt energetske obnove OB Karlovac obišao tehnički ministar graditeljstva Lovro Kuščević

Tehnički ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Lovro Kuščević, posjetio OB Karlovac i upoznao se sa projektom energetske obnove.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove OB Karlovac je vrijedan 62.175.000,00 kuna s PDV-om. Za obnovu bolnice u Karlovcu FZOEU će izdvojiti 24.187.500,00 kuna, dok preostali dio od 37.987.500,00 kuna ulaže tvrtka Rudan. Bolnica Karlovac će tu investiciju otplatiti u narednih 14 godina kroz ostvarene uštede u potrošnji energije. Potrošnja energije će se nakon obnove bolnice prepoloviti, što znači godišnju uštedu od gotovo 4 milijuna kuna. Također, važno je znati da će se obnavljanjem bolnice postići viša kvaliteta radnog okruženja za sve zaposlene te veći komfor za pacijente.

Planirani rok završetka projekta OB Karlovac je kraj rujna 2016. godine.

Vijest su prenijeli i neki portali ali i mreža TV. Linkove donosimo u nastavku:

http://mreza.tv/mreza-danas-19-07/
http://www.radio-mreznica.hr/…/obnova-bolnice-donijet-ce-4-…
http://kaportal.rtl.hr/ministar-graditeljstva-pohvalio-obno…
http://hr.n1info.com/…/Sufinanciranje-Ministarstva-graditel…

Tagovi: , , , , , ,