• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Rudan d.o.o. dovršio energetsku obnovu Križina 9 mjeseci prije roka.

Opširnije pričitajte u članku Slobodne Dalmacije.

krizine

 

 

Prenosimo članak Slobodne Dalmacije:

Tehnički pregled obnovljene bolničke zgrade na Križinama obavljen je u ponedjeljak (jučer) i izvođači radovauspješno su odradili primopredaju. Objekt se “šminkao” tijekom posljednjih pet mjeseci kroz projekt poboljšanja energetske učinkovitosti.

Radovi su trajali od 1. svibnja, a budući da je ugovoreni rok završetka bio 20. lipnja iduće godine, sve je riješeno devet mjeseci ranije.

– Posao smo obavili u rekordnom roku, uz veliku kvalitetu radova, jer smo željeli da bolnica na Križinama što prije počne normalno raditi. Bolnica tijekom sljedećih 50 godina neće trebati dodatnu obnovu – rekao nam jeGraciano Rudan, vlasnik tvrtke “Rudan” iz Žminja, koja je izvela radove.

Doc. dr. Kolja Poljak, KBC-ov sanacijski upravitelj, ustvrdio je da je obnova kvalitetno obavljena te je zahvalio pacijentima na strpljenju koje su pokazali zbog radova.

– Tijekom cijele obnove bolnica je normalno funkcionirala, što je gotovo nevjerojatno. Nadam se da ćemo novac koji smo dosad trošili na održavanje zgrada na Križinama usmjeriti u nabavu nove medicinske opreme i ulaganja u zdravstveni razvoj splitske bolnice – zaključio je doc. dr. Poljak.

Radovi još uvijek u potpunosti nisu završeni, “šminka” se bolnički okoliš i obnavljaju još neke sitnice unutar same zgrade.

Prema neslužbenoj informaciji, u petak bi Križine trebala posjetiti i Anka Mrak-Taritaš, ministricagraditeljstva

Tagovi: , , ,