• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

O nama

VREMENSKA CRTA

1994. – Osnovana je tvrtka Rudan d.o.o., sa glavnom djelatnošću – održavanje i servisiranje rashladne i ugostiteljske opreme.

1998. – Djelatnost se širi na područje strojarske energetike.

2000. – Rudan d.o.o. započinje provedbu ESCO projekta, prvog u Republici Hrvatskoj.

2006. – Hrvatska gospodarska komora dodijelila je priznanje „Zlatna kuna“ za najuspješnije malo poduzeće u Istri u 2005. godini. Tvrtki je dodijeljen status “Gazela 2007. godine“ hrvatskog gospodarstva.

2008. – Uveden je certifikat ISO 9001- Sustav upravljanja kvalitetom. Tvrtka je krajem godine zapošljavala 28 djelatnika.

2010. – Po drugi put u 3 godine dobitnik je “Zlatne kune” za najuspješnije poduzeće u Istri za 2009. godinu.

2012. – Ostvaren je značajan razvoj i jačanje kapaciteta u području energetske učinkovitosti. Tvrtka   je intenzivirala zapošljavanje visoko obrazovanih stručnjaka raznih profila te se ubrzo istaknula na tržištu u području nadzora i upravljanja svim energentima kao i provođenju projekata energetske učinkovitosti. Tvrtka je krajem godine zapošljavala 39 djelatnika.

2013. – Implementiran je ISO 50001 certifikat – Sustav upravljanja energentima. Tvrtka je po treći put dobitnik „Zlatne kune“ za najuspješnije malo poduzeće u Istri za 2013. godinu.

2014. – Dovršena je izgradnja prve pasivne poslovne zgrade u RH u Žminju, a koja je ujedno i poslovno- edukacijski centar tvrtke i mjesto gdje se razvijaju novi ESCO projekti i projekti energetske učinkovitosti. Tvrtka zapošljava 45 djelatnika, od kojih 38% ima visoku stručnu spremu.

Preuzmite PDF brošuru.