• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Zastupstva

HYDROVISION

Tvrtka Rudan d.o.o. je ekskluzivni zastupnik za RH njemačke tvrtke HydroVision koja nudi rješenja za kontrolu otpadnih voda.

ultrazvucni-mjerac-protoka-instrumenti

 

 

 

 

 

HydroVision radarski mjerač protoka stacionaran je uređaj, koji pouzdano i neprekinuto mjeri protok u kanalima proizvoljnog oblika. Kako nema kontakt s vodom, ovaj tip mjerača ne zahtjeva čišćenje i održavanje a najčešće se koristi u nepročišćenim i sirovim otpadnim vodama. Preporučuje se za mjerenje protoka u kanalizacijskim cijevima i prljavim vodama. Senzori su dizajnirani za mjerenje brzine strujanja na površini tijela vode tj., iznad površine vodnog lica, bez kontakta. Radi na principu pomaka frekvencije, odnosno Dopplerovim efektom, montiran iznad vodnog lica, nagnut pod kutom od 30 ° do 45 ° prema površini vode. Snop radarskih signala odaslanih sa senzora prema površini vode, reflektira se povratno prema senzorima, i omogućuje uređaju da analizira signal i pretvara ga u brzinu strujanja vode. Senzor za visinu vodnog stupca uređaju daje podatak o površini presjeka, koji uz podatak o brzini strujanja vode daje informaciju o protoku.

HydroVision ultrazvučni mjerač precizno mjeri vrlo mali protok. Po karakteristikama, uređaji mogu biti stacionarni i prijenosni. Senzori ultrazvučnog mjerača protoka mogu se montirati na kanalizacijske profile raznih oblika, uz vrlo jednostavnu kalibraciju pomoću softwarea. Mjerači s potopnim senzorom primjenjuju se kod mjerenja relativno čistih i pročišćenih otpadnih voda. Za mjerenje voda sa povećanim zagađenjem može se koristiti senzor koji se nalazi nad vodnim licem, i radi pomoću predefiniranih kanala poput Khafagi Venturi, Parshall ili Palmer-Bowlus. Sa hidro dinamičkim senzorima koje koriste naši instrumenti, koji rade na „Pulse Doppler“ principu, čestice prljavštine i krute čestice ne utječu na rezultate mjerenja, već naprotiv dovode do vrlo visoke kvalitete signala.

Preuzmite upitnik za postavljanje mjerača protoka.