• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Sklopljen ugovor o sanaciji, održavanju i nadzoru vodovodne mreže i instalacija s TLM-om

U Glasu Istre objavljen je članak o sklapanju ugovora o sanaciji, održavanju i nadzoru vodovodne mreže i instalacija između TLM-TVP-a i Rudan d.o.o. . Očekuje se da će se tijekom nekoliko godina na računima za vodu u Tvornici lakih metala, u njezinom dijelu koji se bavi proizvodnjom valjanih proizvoda, uštedjeti 58 milijuna kuna.

Miroslav Šupe, predsjednik Uprave TLM-TVP-a iz Šibenika, i Graciano Rudan, direktor i vlasnik tvrtke Rudan iz Žminja, jučer su sklopili ugovor o sanaciji, održavanju i nadzoru vodovodne mreže i instalacija po modelu ESCO.

Riječ je o modelu po kojem će tvrtka Rudan preuzeti poslove uštede vode za jedno od naših najvećih proizvodnih poduzeća koje će na taj način dobiti saniranu vodovodnu infrastrukturu bez ulaganja vlastitih sredstava te tako znatno uštedjeti. Očekuje se da će se tijekom nekoliko godina na računima za vodu u Tvornici lakih metala, u njezinom dijelu koji se bavi proizvodnjom valjanih proizvoda, uštedjeti 58 milijuna kuna.

Tim je potezom tvrtka Rudan učvrstila vodeću poziciju u ovom segmentu u Hrvatskoj, ali i u regiji. Prije toga, u ožujku su sklopili ugovor o uštedi vode po istom modelu s HŽ-Infrastrukturom, koji će ovoj tvrtki donijeti uštedu od 100 milijuna kuna u 15 godina, a još ranije i s mnogim drugim domaćim tvrtkama iz raznih oblasti.

Tvrtka Rudan ima 25 radnika i poslovnice u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Već deset godina radi po ESCO modelu i danas je lider u Hrvatskoj i regiji u oblasti uštede vode i komprimiranog zraka. Uspjeh je vidljiv i u rezultatima njihovog poslovanja. Proteklu poslovnu godinu tvrtka je završila sa 17,8 milijuna kuna ukupnih prihoda i 8,2 milijuna kuna neto dobiti. Lani su zabilježili da je prosječna novostvorena vrijednost po radniku iznosila 80.500 eura, što je dvostruko više od prosjeka u Europskoj uniji. Po tom su pokazatelju među najboljim poduzećima u Hrvatskoj.

Izvor: Glas Istre

Tagovi: , , ,