• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Svečano otvaranje našeg novog poslovnog objekta

Slika otvaranje

RUDAN d.o.o. povodom 20 obljetnice uspješnog poslovanja upriličio je  otvorenje pasivne poslovne zgrade – prve u Hrvatskoj:

 • 1994. godine Graciano Rudan, direktor i vlasnik osnovao je tvrtku Rudan d.o.o. koja se u početku bavila održavanjem i servisiranjem rashladne opreme. Već 1998. godine proširena je djelatnost na područje  energetike.
 • 2000. godine započinje provedba prvog ESCO projekta (ESCO = Energy Service Company). Projekt uštede vode u Brodogradilištu “Uljanik” bio je zapravo  prvi ESCO projekt u Republici Hrvatskoj te su njime ostvareni značajni efekti u energetskoj učinkovitosti.
 • Rudan d.o.o. je ubrzo postala lider na hrvatskom tržištu u području uštede vode prema ESCO modelu. Osim uštedama vode i energenata po ESCO modelu tvrtka je uspješno razvila i druge usluge u području energetske učinkovitosti. Tome je doprinijelo stalno ulaganje u ljudske potencijale i tehnička rješenja kao i stalno ulaganje u razvoj i poticanje inovativnosti.
 • Tvrtka danas svojim klijentima nudi rješenja za sustavno gospodarenje energijom i vodom, odnosno uspješno provodi projekte uštede energije i vode. Smanjujući troškove svojim klijentima, a naplaćujući se iz dijela ostvarene uštede, Rudan zapravo doprinosi i razvoju svojih klijenata.
 • Među prvima su na tržište ponudili i sustav za nadzor i upravljanje energentima putem usluge – Energo Monitor kojom je moguće očitavanje potrošnje svih energenata i vode čak i u realnom vremenu.
 • Tvrtka Rudan posjeduje međunarodni certifikat ISO 50001, nudi uslugu uvođenja ovog certifikata u tvrtke, te nudi usluge energetskog managementa u procesu pripreme tvrtki za dobivanje certifikata.
 • Osim energetskom učinkovitošću, dio tvrtke bavi se  Facility Managementom, odnosno pružanjem usluga održavanja u području tehničkih sustava klijenata. Također je važno naglasiti da Rudanovi stručni timovi za detekciju i saniranje propuštanja u vodoopskrbnim sustavima nude najvišu razinu kvalitete.
 • posebnost rada tvrtke je dugogodišnje iskustvo stečeno u neposrednoj implementaciji tehničkih rješenja. Zaposlenici – timovi inženjera i specijalista isključivo individualnim pristupom rješavaju potrebe svakog klijenta, te tako osiguravaju visoku kvalitetu obavljenih poslova i realiziranih projekata. 

Zadovoljstvo klijenata im je na prvom mjestu.

 • u novoj poslovnoj zgradi objedinjeno je višegodišnje znanje, stručnost, iskustvo, tehnička rješenja te inovacije ove tvrtke. Zgrada je ukupne površine 802 m2, ima vrlo specifičnu arhitekturu, samoventilirajuću fasadu, pripremu tople vode solarnim kolektorima, dizalicu topline i sustav za rekuperaciju zraka, koristi električnu energiju iz vlastite fotonaponske elektrane, koristi suvremenu LED rasvjetu, ima moderan dizajn interijera i sustav upravljanja tzv. „pametne kuće“.
 • Osim toga u njoj su implementirana vlastita rješenja za nadzor i optimalno upravljanje energijom i vodom.  U izgradnji je tvrtka angažirala svoje djelatnike u procesima implementacije suvremenih i složenih tehničkih rješenja u području energetske učinkovitosti te time potvrdila sposobnost i mogućnost da to u bilo kojoj mjeri može ponuditi i svojim klijentima.
 • Tvrtka Rudan danas zapošljava 47 djelatnika od kojih je 39% visokoobrazovanih. To tvrtku čini spremno da preuzima odgovornost za provedbu velikih i složenih projekata u području energetske učinkovitosti. Tvrtka namjerava domaća iskustva u budućnosti ponuditi i tržištima država u okruženju.
 • Ulaganje u kadrove i razvoj i dalje se ističe kao imperativ za uspješno poslovanje u budućnosti.

Tagovi: , , ,