• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Sustavi za upravljanje i uštedu energenata i vode

Kako bi se potrošnja energenata kontrolirala potrebno je nadzirati potrošnju. Već samom kontrolom će se detektirati određeni troškovi koji nisu potrebni. Alarmiranjem kod incidentnih će se ostvariti dodatna ušteda tako što će se spriječiti veliki gubici na energetskoj mreži. Ipak, kako bi se ostvarila znatna ušteda i kako bi se izbacilo svu nepotrebnu potrošnju energenata iz sustava potrebno je sustavno gospodarenje energijom.

Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo i znanje upravo u sustavima za uštedu energenata. Korištenjem znanja i iskustva naših inženjera i djelatnika spremni smo ponuditi učinkovita rješenja za optimizaciju mreže energenata u svim sektorima.

Stručni djelatnici tvrtka Rudan analiziraju podatke o potrošnji energenata, definiraju stanje energetske mreže pregledom lokacije na terenu, uspoređuju sa sličnim potrošačima i na temelju toga procjenjuju mogućnosti uštede za klijenta. Sljedeći korak je postavljanje nadzora i praćenje modela potrošnje te glavnih potrošača. Na temelju svih dobivenih podataka naš stručni tim savjetuje klijenta i predlaže rješenja za optimizaciju sustava što u konačnici dovodi do značajnih ušteda.

Kroz Rudan sustav za upravljanje i uštedu energenata klijent dobiva pouzdanog partnera i optimalna rješenja što dokazuju i mnogobrojne reference.