• Prva pasivna poslovna zgrada u RH

  Tvrtka Rudan je primjenila znanje vlastitih inženjera i najbolje primjere iz prakse kako bi postigla A+ energetski razred u ovoj zgradi čiju inovativnost upotpunjuje moderna arhitektura.

  Zgrada Rudan
 • ESCO tvrtka

  Realizaciju prvog ESCO projekta u RH započela je upravo tvrtka Rudan 2000. godine.

  Više informacija

  ESCO projekti
 • Energo Monitor

  Energo Monitor je računalno-poslovni sustav za energetski učinkovito praćenje potrošnje vode i energenata a kojeg su razvili djelatnici tvrtke.

  Više informacija

  Energo Monitor
 • Energetska učinkovitost

  Energetska učinkovitost se nametnula kao jedna od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu. Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti u raznim sektorima.

  Više informacija

  Energetska učinkovitost

Zlatne plakete HGK-ŽK Pula

Priznanja najuspješnijim tvrtkama u Istarskoj županiji temeljem ostvarenih rezultata poslovanja u 2005. godini, svečano su dodijeljene u Istarskom narodnom kazalištu 28. listopada.

Gospodarsko vijeće ŽK Pula na sjednici održanoj 12. listopada donijelo je odluku o dobitnicima priznanja. U kategoriji malih trgovačkih društava Zlatna plaketa dodijeljena je tvrtki Rudan d.o.o. Žminj. U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketa je dodijeljena tvrtki Solaris d.o.o. Novigrad, a Holcim (Hrvatska) d.o.o. Koromačno dobitnik je priznanja u kategoriji velikih trgovačkih društava.

Šime Vidulin, predsjednik ŽK Pula i potpredsjednik HGK te Boris Miletić, gradonačelnik Pule, Marin Brkarić, podžupan Istarske županije i Anton Peruško, predsjednik Skupštine Istarske županije uručili su priznanja nagrađenima – Gracijanu Rudanu, direktoru Rudan d.o.o., Borisu Hanžeku direktoru Solaris d.o.o. i Albertu Szabi predsjedniku upraveHolcima.

Polazište za izradu kriterija za dodjelu Zlatne plakete jesu ostvareni rezultati poslovanja odnosno podaci iz bilance stanja, računa dobiti i gubitka, BON1 i BON2, a pritom se vodi računa i o zaposlenosti, otvaranju novih radnih mjesta, udjelu izvoza u ukupnom prihodu i dr. Kriteriji ocijenjivanja (ukupno 20) podijeljeni su u nekoliko skupina: pokazatelji likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i profitabilnosti, pokazatelji vezani uz zaposlenost,pokazatelji iz analize prihoda, a pritom se promatra i snaga tvrtke te nematerijalna imovina.

Preuzmite članak (PDF format)

Tagovi: ,